Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно метално чукане (като аванс)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно метално чукане (като аванс)

Здравейте,
    имам голям и задълбочаващ се проблем с
    алфа 145 1.6 T.S. 120кс. 2001г.

Проблемите започнаха от няколко месеца.
    Като запаля сутрин половин час немога да тръгна, никаква мощност, двигателят работи отвратително.

Мъки по майстори, смениха дебитометър, ланда сонда.
    Едните казаха прескочила е зъб, нов ремък и нови ролки.
    Незнам колко диагностики и нищо накрая.

Последният майстор за мой голям късмет позна, забележете от 5 метра докато палех колата ме накара да я изгася и запаля пак и направо ми каза да отивам да купувам бутала и наистина отварят двигателя двете бутала с дупки между сегментите,а другите пак там напукани.

Сменихме ги, колата тръгна ,но ми каза да внимавам дали чука аванса защото можело той да ги е счупил, тука идва голямото чудене.

Има нещо което чука и ми казаха, че е аванс ( като метален резонанс нещо тън тън тън), но чука само когато паля колата или от 2500-2600 оборота ако е на скорост и винаги когато е загряла напълно!

Пробвах с 100 октана бензин после с друг ... се тая, чука си и това. Минах поне три диагностики никакъв проблем няма нито грешки нищо и никой не може да каже какво е.

Накрая майсторите взеха да се чудят дали е аванс изобщо.

За да ви опътя напълно ще ви кажа, че ланда сондата неработи много добре на ниските обороти до 1500 и месец преди случката сменях съединител ако има значение.

Помагайте ,че ако това нещо счупи и другите бутала трябва да я бракувам направо.
    145 1.6 16v

това май е вариатор, а маслото ти какво е.
    точка

Comment

Определено е вариатор, имах същия проблем. Отиди при Сашо на диагностиката в СБА, на мен той ми го установи доста точно и бързо
      Alfa 146 1.4 16V TS / 2000
      sigpic

Comment

Първо да кажа започна да чука и на място при рязко подаване на газ се чува много за кратко.

Маслото е селения каквото пише в книжката точно.

Това вариятор незнам какво е да не е аванс процесор дето му викат.

Този вариятор той ли чупи буталата ?

Благодаря
        145 1.6 16v

Comment

Няколко въпроса. При разчукан вариятор чукането от определена посока ли идва или не, защото при мене мисля, че се чува от лявата страна на главата? Все едно някой седи вътре и чука с отверка . И ако може да ми кажате при смяна на повдигачи задължително ли е всички да се сменят или само проблемните ? И някаква ориентировъчна цена ако може, че започва да ме притеснява доста това чукане

btw колата е 145 1.6 twin spark 16v
          sigpic
          145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Ако е от вариатора, звукът се променя при различни обороти, като на моменти изчезва съвсем (говорим за износен вариатор). Звукът е подобен на дизелов мотор. Повдигачи чукат постоянно, само се променя тактът според оборотите. И звукът е по-метален, ако може така да се каже.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
              Няколко въпроса. При разчукан вариятор чукането от определена посока ли идва или не, защото при мене мисля, че се чува от лявата страна на главата? Все едно някой седи вътре и чука с отверка . И ако може да ми кажате при смяна на повдигачи задължително ли е всички да се сменят или само проблемните ? И някаква ориентировъчна цена ако може, че започва да ме притеснява доста това чукане

btw колата е 145 1.6 twin spark 16v
              чува се отляво,защото там е вариаторапри смяна на повдигачи-може да се сменят само проблемните,но аз лично не го препоръчвам,по-добре смени всичките,ще си спокоен и мотора ще се почувства много по-добре
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
              X